Wat je zeker moet doen als je in Valencia bent

tapas valencia

Leukste dingen om te doen in Valencia

Valencia is populairder dan ooit. Er is zoveel leuks te zien en te doen in deze bruisende en hippe stad. Wil je niks missen tijdens je citytrip en ben je op zoek naar leuke tips? Wat mag je zeker niet overslaan en wat zijn de hotspots van Valencia? Lees dan vooral verder en krijg de leukste Valencia ervaring!

Bezoek de overdekte markthallen

Valencia heeft verschillende versmarkten die je niet kunt overslaan tijdens je citytrip. Lekker rondstruinen tussen de marktkramen met lokale versproducten en de gezelligheid van de marktverkopers. Wist je dat één van de grootste overdekte versmarkten van Europa te vinden is in het historisch centrum van Valencia? Deze versmarkt is Mercado Central. Niet alleen van binnen, maar ook van buiten ziet de markt er fantastisch uit met een grote koepel, mooie keramieke tegels en gezellige kraampjes aan de zijkanten.

Heb je trek gekregen van al die lekkere producten die je overal ziet? Schuif dan aan bij Central Bar. Dit gezellige knusse barretje zit in de markthal en is van sterrenchef Ricard Camareno. Hij heeft het low-key gehouden, tapas van verse lokale producten voor een fijn prijsje.

Mercado central is vrij toeristisch, maar er zijn nog andere leuke overdekte markthallen te vinden in Valencia. Ga bijvoorbeeld naar de markthal Mercado Ruzafa in hartje Ruzafa of de lokale versmarkt in de oude visserswijk el Cabanyal Mercado Cabanyal.
De versmarkten zijn tot 14u geopend.

Ook een aanrader om te bezoeken is Mercado Colón. Geen versmarkt, maar een oude authentieke markthal die omgebouwd is tot een gezellige plek met allerlei kleine restaurants en gezellige terrasjes, midden in de wijk L’Eixample. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

 

Op de fiets door het Turiapark en naar het strand

Valencia is de perfecte stad om per fiets te ontdekken. Het is heel vlak en bijna overal zijn fietspaden aangelegd om veilig te kunnen fietsen. Verblijf je in het centrum en wil je lekker een dagje naar het strand, skip dan de bus en huur een fiets. Fiets door het Turiapark naar het strand. Een leuke route, want je fietst door een drooggelegde rivier die is omgetoverd tot een prachtig langgerekt park waar van alles te zien is.

Als je het park helemaal uitfietst kom je uiteindelijk bij de stad van de kunst en wetenschappen. De grote witte iconische gebouwen zijn niet te missen. Ga hier het park uit en vervolg het fietspad dat je helemaal naar de haven en vervolgens naar het strand Las Arenas brengt.

Vind je het leuk om uitleg te krijgen over de plekken waar je langsfietst? Ga dan gezellig mee op een fietstour van Maddoxtours. Tijdens de fietstour vertellen we je leuke verhalen over de stad, de cultuur en geven je handige tips voor de rest van je verblijf. Afhankelijk van de fietstour die je kiest komen we langs de highlights van de stad of juist de onontdekte plekken van de bijzondere wijken van Valencia.

Ontdek de leukste hotspots van de stad

Het is ongelofelijk hoeveel restaurants en barretjes er te vinden zijn in Valencia. Er is zoveel aanbod en er komen regelmatig nieuwe zaakjes bij dat het bijna niet meer bij te houden is.
Hieronder delen we onze favoriete plekken om wat te drinken, eten of om uit te gaan.

Mercabanyal
Dit is een foodcourt vlakbij het strand met allerlei foodtrucks. Je kunt hier lekker in het zonnetje genieten van een drankje en neem er iets te snacken bij van één van de foodkraampjes. Heerlijke plek om je stranddagje mee af te sluiten.

Café de las horas
Bestel een aqua de Valencia bij dit gezellige tentje vlakbij de kathedraal. Aqua de Valencia is een heerlijke cocktail gemaakt van verse sinaasappelsap, cava, gin en wodka. Dit frisse zomerdrankje moet je absoluut geproefd hebben als je in Valencia bent.

La fabrica de hielo
Dit is een oude ijsfabriek vlakbij het strand die ze hebben omgebouwd tot een culturele hotspot. Er hangt een hele gezellige sfeer en van woensdag t/m zondag is er live muziek.

Amor Amargo
Een typisch Spaanse bodega waar je heerlijke tapas kunt bestellen. Naast de lekkere gerechtjes die ze op de kaart hebben staan is er ook een uitgebreide wijnkaart.

Umbracle en club Mya
Umbracle is één van de leukste openlucht discotheken van Valencia. Gelegen op een unieke plek, namelijk in de stad van kunst en wetenschappen. Umbracle is alleen geopend in de zomermaanden, maar club Mya die eronder ligt, is gedurende het hele jaar open.

La diva
Een nieuwe hotspot in de stad. Het is een hip restaurant waar je lekker kunt eten en als je op donderdag, vrijdag of zaterdag komt dan kan er tot in de vroege uurtjes ook gedanst worden. Maak op tijd je reservering, want het is al snel volgeboekt!

Festinar
Midden in de wijk el Cabanyal tref je het gezellige restaurant Festinar. Een plek waar je goedkoop kunt eten en waar ze vooral bekent staan om hun mini pizza’s. In de wijk Ruzafa zit nog een vestiging genaamd Finestra.

Canalla bistro
Voor een unieke ervaring ga je naar Canalla Bistro. Hier worden de tapas naar een hoger niveau getild en het is een soort fusion van allerlei wereldkeukens.

MiKengo
Voor een lekker en gezond ontbijt ga je naar MiKengo. Je kunt kiezen uit lekkere tostada’s en verse fruitsapjes. Je kunt hier heerlijk in de zon zitten met uitzicht op de haven.

Osteria vino e cucina
Dit knusse Italiaanse restaurant ligt in de wijk Ruzafa. Leuk personeel en heerlijke Italiaanse gerechten, wat wil je nog meer?

El Ocho
Helemaal aan het einde van het strand Patacona kom je de chiringuito El Ocho tegen. Deze strandtent is alleen geopend tijdens de zomermaanden. Een lekkere chill-out plek waar je met je voeten in het zand en uitzicht op zee kunt genieten van een drankje en een kleine snack. Het ultieme vakantiegevoel!

Anyora
Wil je gaan voor een echte Spaanse ervaring? Ga je naar de taberna Anyora. Een oude bodega die in de gezellige visserswijk El Cabanyal gevestigd is. Proef de lekkerste tapas gemaakt van verse streekproducten.

Bar Anna III
Tijdens de almuerzo (brunch) bestellen de Valencianen vaak een goed belegd broodje met daarop alles wat je maar kunt bedenken. Van tortilla de patatas tot ei of een stuk vlees en groenten. Bij bar Anna III moet je goed je best doen om dit broodje helemaal op te krijgen.

Ronddwalen in het historisch centrum

Lekker rondslenteren door de stad en af en toe een straatje inslaan en dan op een gezellig pleintje uitkomen of een prachtig gebouw tegenkomen. Dit zal je vaak overkomen als je door de binnenstad van Valencia wandelt. Het historisch centrum is vrij compact waardoor het ideaal is om al wandelend de binnenstad te ontdekken.
Kijk om je heen en zie de mooiste panden, loop door de smalle binnenstraatjes en plof af en toe op een gezellig terrasje neer en geniet van het uitzicht.

Plekken die je niet mag overslaan als je door het historisch centrum loopt zijn oa:
Estación del norte • Plaza de toros • Plaza ayuntamiento • Mercado Central • La Lonja de la seda • Plaza de la Virgen • de kathedraal • Plaza Almoina • Plaza de la Reina • Keramiekmuseum • La Nau • Plaza del Carmen • Torres de Serranos • Torres de Quart • Plaza del Carmen. Dit zijn de bekendste plekken om te bezoeken in het oude stadscentrum.

Naast de highlights is het natuurlijk erg leuk om juist op de onbekendere plekken te komen. Om ook op die bijzondere en verborgen plekken te kunnen komen hebben we een aantal leuke wandelroutes voor je uitgestippeld.

Unieke ervaring: Yoga in het Turiapark

Even ontspannen na een dagje sightseeing? Boek dan een yogales bij Veerle. Ze is een professionele yogadocente en geeft Hatha/Vinyasa yoga in het Turiapark. Heerlijk in de buitenlucht en onder de palmbomen de yoga oefeningen uitvoeren.
De groepen zijn klein waardoor de kwaliteit hoog is en er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht. Wil je graag een privéles, dan is dit in overleg ook mogelijk.
De lessen worden gegeven in het Engels, Nederlands en Spaans.
Neem een kijkje op haar website voor de lestijden.
www.vedeyo.es 

Winkelen in Valencia: De tofste vintagestores

Of je nu houdt van vintageswinkels, luxe merken of kleine boetiekjes in Valencia heb je het allemaal. Valencia staat bekend als één van de steden waar je het beste kunt winkelen in Spanje. Er zijn verschillende winkelstraten, maar je kunt ook prima overdekt shoppen in de verschillende winkelcentra van de stad.

De bekendste winkelstraat is Calle Colón. Hier vind je de grotere winkelketens zoals H&M, ZARA, Pull and Bear, Stradivarius, Mango en El Corte Ingles.

Vind je het fijner om te gaan shoppen in een winkelcentrum dan kan dat het beste in CC En Aqua of shoppingmall El Saler. Beiden liggen in de buurt van de Stad van de kunst en wetenschappen.

Vintage winkels
Ben je op zoek naar leuke vintage items dan kunt je het beste gaan winkelen in de wijken Ruzafa en El Carmen. Je komt hier allerlei vintagestores en leuke pop-up winkels tegen.

Ruzafa
Trinity vintage • Vintaker • Reborn Vintage • Madame MIM • Flamingos Vintage Kilo • Aieclé vintage • El Vestidor Vintage

El Carmen
Santo Spirito Vintage • La Vespa Roja • Needles & Pins Vintage • Clot Vintage • Soho del Carmen • Mon petit Vintage

Luxe boetiekjes
Voor leuke exclusieve boetiekjes ga je naar de wijk Canovas, net achter Calle Colón. Rondom Mercado Colón kom je allerlei leuke winkels tegen zoals Brownie, El mundo Al revés, EseOese, Valentina brand shop en Nice things.

Paella eten uit de pan

Dit typische Valenciaanse gerecht moet je in ieder geval een keer geproefd hebben als je in Valencia bent. De traditionele Valenciaanse paella bestaat uit kip en konijn en komt in een grote pan op tafel te staan. Ze hebben ook andere varianten namelijk met vis, vlees of groenten.

Vooral bij het strand zijn de beste paellarestaurants te vinden. La Pepica is één van de bekendste paellarestaurants of ga voor een unieke ervaring naar Casa Carmela. Hier wordt de paella op houtsvuur klaargemaakt. Kijk hier voor leuke paellarestaurants bij het strand of in het centrum.
De restaurants zijn vaak alleen geopend tijdens de lunch, dus dat is wel iets om rekening mee te houden.

De gekleurde vissershuisjes bekijken in El Cabanyal

Gekleurde vissershuisje, dorpsgevoel en leuke barretjes. Yes, dit is de wijk El Cabanyal. Het oude vissersdorp gelegen aan de kust begint steeds bekender en populairder te worden. Het is een wijk met een eigen karakter waarbij het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan en is totaal niet te vergelijken met andere Valenciaanse wijken.

Wandel lekker rond en je komt allerlei kleurrijke huisjes tegen die betegeld zijn met de mooiste mozaiek patronen. Neem een drankje op het terras van La Paca en breng een bezoek aan Museo Semana Santa Marinera. Hier kom je alles te weten over de heilige week voor Pasen die vooral in deze wijk nog uitgebreid gevierd wordt.

Er zijn in de Cabanyal nog behoorlijk wat straten en huizen die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. De leukste straten om doorheen te wandelen zijn:  Calle del Rosario • Calle Justo Vilar • Calle de Escalante • Calle Espadán • Calle Barraca • Calle de la Reina.

Wil je graag een wandeltour met gids langs de leukste plekken van de Cabanyal, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Mail dan naar mail@rondjevalencia.nl
Daarnaast geven we ook fietstours waarbij we door de Cabanyal fietsen.
Fietstours Little Venice & Cabanyal of Cabanyal & CAC

Geef een reactie