Strand Valencia Las Arenas

Strand Las Arenas

Het strand Las Arenas is het populairste strand van Valencia. Het is namelijk het eerste strand waar je op uitkomt als je vanuit het centrum komt en ligt aan de noordkant van de stad. Je komt via de haven op het langgerekte brede stadsstrand aan. Het strand is ongeveer 135 meter breed, dus meer dan genoeg ruimte om je handdoekje neer te leggen. Het strand Las Arenas loopt vanaf de haven tot het vijfsterrenhotel Las Arenas.

Het strand heet eigenlijk Playa del Cabanyal, omdat het tegen de wijk El Cabanyal aanligt. De Valencianen noemen het strand Las Arenas, omdat hier vroeger een badhuis stond met die naam. Het badhuis wordt nog steeds gebruikt als kuuroord en is onderdeel van het luxe vijfsterrenhotel Las Arenas.

Strandbedjes

Op het strand Las Arenas heb je in het hoogseizoen de mogelijkheid om een strandbedje en parasol te huren. Ook zijn er op het strand blauw met wit gestreepte huisjes waar je iets te drinken en een snack kunt bestellen om mee te nemen.

Boulevard met restaurants

Het strand van Las Arenas staat ook bekend om de Paseo Marítimo ofwel de boulevard. Aan deze boulevard liggen verschillende restaurants en barretjes waar je iets kunt eten en drinken. Op zoek naar een lekker paellarestaurant aan de kust? Ga dan naar La Pepica, één van de bekendste paellarestaurants van Valencia en ligt aan het begin van de boulevard. Hier kun je een heerlijke traditionele paella bestellen.

Naast de traditionele paellarestaurants die zich op de boulevard bevinden zitten er ook een aantal hippere tenten. Bestel een cocktail of een tapa bij Sabbia of Portolito of ga lekker lunchen bij Boa beach.

Marina Beach Club

Een andere bekende hotspot aan het strand Las Arenas is Marina Beach Club. Deze beachclub kan je bijna niet ontgaan als je het strand op komt gelopen. Marina Beach Club is een hippe, wat exclusievere beachclub met een Ibiza vibe. Het heeft een zwembad, strandbedjes, muziek en een restaurant waar je voor de lunch en avondeten terecht kunt.

In de avond wordt het omgetoverd tot een nachtclub en kun je in de buitenlucht genieten van het uitgaansleven.