Beste Vegetarische – vegan restaurants in Valencia

De lekkerste en beste vegetarische en veganrestaurants van Valencia

De afgelopen jaren zijn er steeds meer vegetarische en vegan restaurants bijgekomen in Valencia. Daarnaast hebben de meeste restaurants wel een vegetarisch gerecht of tapas op de kaart staan. Zelfs als je ergens een dagmenu besteld, staat er vaak een vegetarische optie tussen.

Ben je dus op zoek naar een lekker vegetarisch restaurant in Valencia, kijk dan hieronder voor wat leuke restauranttips.

La Lluna •Wijk El Carmen•

Dit is het eerste vegetarische restaurant van Valencia en ligt in de wijk El Carmen. De gerechten die ze maken zijn een combinatie van zowel de Afrikaanse, Aziatische en Latijns-Amerikaanse keuken.

Je kunt hier door de weeks een dagmenu bestellen voor maar €8,50. Je krijg dan een voor,- hoofd,- en nagerecht die elke dag weer anders is. Je kunt ook losse gerechten nemen van de kaart. 
Ze hebben groentekroketjes, een groene lasagne, gevulde aubergines, verschillende rijstgerechten en heerlijke tortillas.

Adres: Carrer de Sant Ramon 23
Website: restaurantelalluna.com 

La casa viva •Wijk Ruzafa•

Wil je lekker en gezond eten op een gezellige plek met vriendelijk personeel ga dan naar La casa viva. Een dikke aanrader als je een op zoek bent naar een goed vegetarisch of vegan restaurant.

 Ze hebben een hele uitgebreide en gevarieerde kaart en je kunt hier voor de brunch, lunch en avondeten terecht.
Neem een heerlijke pompoenlasagne, een goed gevulde quinoa salade of een pizza waarbij je uit verschillende bodems en toppings kunt kiezen. Alle vegetarische gerechten hebben ook een vegan optie.

Adres: Carrer de Cadis 76
Website: lacasaviva.com/russafa

Oslo (Wijk El Carmen)

Restaurant Oslo bevindt zich in een prachtig historisch pand in de wijk El Carmen. Hier kun je heerlijke vegetarische, maar ook veganistische gerechten bestellen. Alles bereid met de verse producten van de mercado central.

De kaart is uitgebreid en erg gevarieerd. Ze zijn erg creatief met de combinaties van ingrediënten die ze gebruiken. Zo serveren ze  bijvoorbeeld kroketjes met gorgonzola, noten en vijgen of een quesedilla met seitan en groenten.

Oslo is onderdeel van Grupo Copenhagen. Naast restaurant Oslo valt ook restaurant Copenhagen hieronder. De restaurants hebben hetzelfde doel, laten zien dat de vegetarische keuken minstens zo smaakvol is als al de andere keukens.
Restaurant Copenhagen ligt in de wijk Ruzafa en daar kun je een heerlijk dagmenu bestellen, zie ook dagmenu.

Adres: Carrer dels Catalans 8
Website: restauranteoslo.com