Lekkerste ontbijtplekjes in Valencia

Wat zijn de leukste ontbijtplekjes van Valencia

Lekker in de zon met een kopje koffie en een tostada, dat is echt het Spaanse leven. Wij hebben de leukste en gezelligste ontbijtplekje van Valencia voor je uitgeprobeerd en op een rijtje gezet. 
Voor meer tips bekijk dan de blog De top 5 leukste ontbijttentjes van de wijk Ruzafa Valencia

MiKENGO •Wijk El Grao/Cabanyal•

Dit hippe tentje ligt vlakbij de haven aan de rand van de wijk el Cabanyal. Je kunt hier terecht voor een heerlijk gezond versgemaakt ontbijt. Wil je iets anders dan de typische Spaanse ontbijtje dan is MiKENGO de plek waar je moet zijn.

Neem lekker een stuk versgebakken bananenbrood met home made pindakaas, huisgemaakte granola met yoghurt of een volkorenbroodje met tomate y aceite. Naast deze lekkere ontbijtjes hebben ze ook heerlijke vers belegde meergranenbroodjes. Een van de favorieten is toch wel het broodje met avocado, gepocheerd ei, feta en tomaat.

Kom je iets later op de dag dan kun je hier natuurlijk ook terecht voor de lunch. Ze hebben een plato del dia,dat is de daghap waarbij je de keuze hebt uit 3 verschillende gerechten. Deze gerechten worden altijd vers bereid en er is altijd een vegetarische of vegan optie. Het restaurant is van binnen klein, maar er is een groot terras en je zit hier altijd in de zon met uitzicht op de haven.

Adres:Carrer del Dr. Josep Juan Dómine 9
Website: tumenu.site/mikengo

ontbijt granola cabanyal
tostada cabanyal tour
mikengo puerto valencia
koffie cabanyal tour valencia

Bluebell Coffee Co. •Wijk Ruzafa•

Een gezellig ontbijt en lunchzaakje in de wijk Ruzafa met een kleine binnentuin waar je heerlijk kunt genieten van een verse kop koffie met een lekkere tostada of een stuk versgebakken taart. Ze hebben heerlijke kaffir pancakes, gerookte zalm op toast, toast met avocado en gepocheerd ei of granola met fruit.

Heerlijke verse koffie drink je bij Bluebell Coffee Co. Ze hebben een eigen duurzaam koffiebonenmerk. De koffiebonen branden ze zelf en wordt gedaan door vrouwen in Valencia.
Als je in het weekend in Valencia bent is het leuk om hier te gaan brunchen. Ze hebben een uitgebreid lunchmenu van 10u-15.30u.

Adres: Carrer de Buenos Aires 3
Website: bluebellcoffeeco.com

Calma beach •Wijk Cabanyal•

Verblijf je in de wijk el Cabanyal of wil je lekker vroeg op het strand zijn en vooraf nog ergens ontbijten dan kan dat bij Calma beach. Dit restaurant ligt op een steenworp afstand van het strand Malvarrosa. Hier kun je op het grote terras alvast genieten van het ochtendzonnetje met een lekker ontbijt.

Je hebt keuze uit verschillende tostadas. Een lekker getoast broodje en je kunt zelf kiezen wat je erop wilt. Ze hebben natuurlijk de klassieke tostada met aceite y tomate, maar ook met tomaat gerookte zalm en avocado of scrambled eggs.

Je kunt de combinatie nemen van een tostada met een kopje koffie en een verse jus. Dit is een typisch spaans ontbijt. Ook hebben ze lekkere panini’s en versgebakken croissants, taartjes en andere lekkernijen.

Adres: Carrer de la Reina 2
Website: grupopetitbistro.es/calma-beach

 

Dulce de leche •Verschillende locaties•

Het bekendste ontbijtzaakje van Valencia en de kans is groot dat je de naam al vaker voorbij hebt zien komen. Hij zit op verschillende plekken in de stad en je kunt er heerlijke ontbijtjes eten. Vandaar dat Dulce de leche niet kan ontbreken in deze lijst. 

Wanneer je Dulce de leche binnenloopt dan lonken de mooi versierde taartjes en andere zoetigheden al naar je vanuit de vitrine.
Het ziet er allemaal even lekker en feestelijk uit. Een overvloed aan taartjes, allerlei soorten cheesecake, muffins, brownies met dulce de leche vulling en nog veel meer heerlijkheden. Je kunt hier eigenlijk niet weggaan zonder daar iets van te hebben geproefd.

Ben je niet zo’n zoetekauw dan kun je ook gewoon een ander ontbijtje of lunch bestellen. Ze hebben tostadas met tomaat, belegde broodjes, maar ook bagels met ei en avocado en croissants. Bestel er een heerlijke vers sapje bij en je kunt weer vooruit!

Vestigingen Dulce de Leche
Ruzafa: Carrer del Pintor Gisbert 2
Arrancapins: Carrer de Jesús 71
Centrum: Carrer de Sant Vicent de Martir 52
Penya Roja: Avenida del Francia 8
Website: pasteleriadulcedeleche.com