Strand van Valencia

Vamos a la playa

De combinatie van stad en strand is voor veel mensen een dik pluspunt.  Valencia is mede daardoor ook zo’n populaire bestemming om naartoe te gaan als citytrip of vakantie. Lekker struinen over de boulevard, een heerlijke strandwandeling of  op een strandbedje in de zon liggen.

Je wilt een dagje naar het strand, maar wat is het mooiste strand van Valencia? Valencia heeft drie stadsstranden:

Het zijn alle drie brede zandstranden en liggen op een steenworp afstand van het centrum. De stranden zijn prima te bereiken met de fiets, bus of metro.

Hoewel de stadsstranden drukbezocht worden is de vibe toch anders dan bij de meeste badplaatsen. Het is niet zo massaal, dat komt doordat er veel ruimte is dankzij de brede stranden. Er is nauwelijks hoogbouw en de lange boulevard die doorloopt tot La Patacona is niet helemaal volgebouwd met alleen maar toeristische winkels en restaurants.

Las Arenas

Het populairste strand van Valencia en het strand waar je als eerste uitkomt als je vanuit het centrum komt. Er is een gezellige boulevard met restaurantjes om wat te eten of een cocktail te drinken. Op het strand kun je tijdens het hoogseizoen een strandbed en parasol huren. Ook staan er wit met blauw gestreepte huisje waar je iets te drinken en een snack kunt kopen.

La Malvarrosa

Dit strand grenst aan het strand van Las Arenas en is ongeveer een kilometer lang. Een heerlijk strand waar je tijdens het hoogseizoen een strandbed en parasol kunt huren. Op dit strand wordt ook veel gebeachvolleybald en er hangt een gezellige en ontspannen sfeertje. De boulevard is lang en je komt verschillende vis,- en paellarestaurants tegen.

La Patacona

Dit is het strand waar de meeste locals naartoe gaan. Vanuit het centrum gezien het verste weg en daardoor ook het rustigste strand. Op de boulevard zitten verschillende leuke restaurantjes. Het strand staat ook bekend om de chiringuitos, gezellige strandtentjes op het strand waar je iets kunt drinken. Ook op dit strand kun je tijdens het hoogseizoen een strandbed en parasol huren.

Fietstour langs het strand

Wil je lekker een stuk langs het strand en de boulevard fietsen? Fiets dan mee met de fietstour Little Venice & Cabanyal. We fietsen langs de stranden van Las Arenas, La Malvarrosa en we fietsen langs La Patacona. Er zijn fijne fietspaden aangelegd, waardoor we heerlijk langs de kust kunnen fietsen.

Vanaf het strand La Patacona gaan we een klein stukje landinwaarts om vervolgens uit te komen bij het pittoreske haventje Port Saplaya.