Pincho restaurants in Valencia

Leuke pinchobarretjes in Valencia

Het ziet er altijd zo gezellig uit. Een bar vol met broodjes belegd met de lekkerste hapjes en een prikkertje erin. Hoewel de pincho iets typisch Noord-Spaans is, zijn er in Valencia ook verschillende pinchobarretjes te vinden.
Zie hieronder een lijstje met de lekkerste pinchorestaurants van Valencia.

Malafama •Wijk Cabanyal•

Dit gezellige pinchorestaurant ligt op de grens van de wijk Cabanyal en El Grao, vlakbij de haven van Valencia. Ze hebben een groot terras waar je heerlijk kunt genieten van de avondzon onder het genot van een lekker drankje en pinchos. Het is de bedoeling dat je binnen aan de bar bestelt. Op de bar staat een vitrine met daarin een ruim assortiment aan pinchos en andere lekkere hapjes.

Je kunt kiezen uit pinchos met vlees of vis, maar ze hebben ook verschillende vegetarische pinchos. Niet alles zit op een broodje, ze hebben namelijk ook heerlijke kaasstengels met fetakaas, verschillende croquetas, falafel en andere tapasgerechtjes en salades.

Adres: Francesc Cubells 37
Website: malafamacanyamelar.es 

Mare Meua •Wijk Ruzafa•

Op een gezellige plek en voor een betaalbare prijs lekkere pinchos en tapas eten, dat kan bij Mare Meua. Het is een klein restaurant in de wijk Ruzafa en nog niet zo bekend onder de toeristen, omdat het net iets uit de looprichting ligt. Op de bar staan de lekkere pinchos en andere tapas waar je uit kunt kiezen. Ze hebben een aantal vaste pinchos die ze elke dag serveren, maar vaak wisselt het ook per dag wat er op het menu staat. Het is absoluut de moeite waard om de miniburger met aubergine te proberen. Een leuk plekje om een keer te gaan eten als je in Ruzafa bent.

Adres: Carrer dels Tomasos 7
Tel nummer: +34 611 19 95 02

Pintxo i Trago •Wijk historisch centrum•

In het oude centrum aan Plaza Redonda is het pinchosbarretje Pintxo i Trago. Gezellig, authentiek Spaans en heerlijk eten. Het barretje is niet groot, maar dat zegt absoluut niets over het aanbod van pinchos. De bar staat namelijk helemaal vol met allerlei verschillende hapjes die je kunt bestellen. Zoveel lekkere pinchos, het wordt nog lastig om daaruit te gaan kiezen. Er zal voor iedereen wel iets lekkers bijzitten. Ze hebben niet alleen heel veel verschillende pinchos, de tapaskaart is ook erg uitgebreid en je kunt zelfs een burger of salade bestellen.

Adres: Plaça Redona 9
Website: pintxoitrago.es/ 

Tanto Monta •Wijk Algirós•

Een fijne plek met een groot terras om een lekker drankje te nemen met wat pinchos erbij. Tanto Monta is een pinchobar en ze hebben ook verschillende kleine broodjes (montaditos), tapas en hamplankjes. Zij hebben het begrepen hoor. Heerlijke pinchos met tortilla de patatas met een stukje ham erop, geitenkaas met jam of een vegetarische miniburger, gerookte zalm of een fajita met kip.
Tanto Monta is een lokale pinchobar en ligt buiten het centrum vlakbij de universiteit en de studentenwijk. Toeristen zul je hier niet veel zien, er komen wel veel studenten op af en andere mensen uit de wijk.

Adres: Carrer del Poeta Artola 19
Tel nummer: +34 963 29 81 06

Orio en Sagardi •Wijk historisch centrum•

Wil je de Baskische keuken leren kennen ga dan naar restaurant Orio of Sagardi. Deze twee typisch Baskische restaurants liggen tegenover elkaar in het oude centrum vlakbij de kathedraal.

In de Noord-Spaanse keuken kunnen de heerlijke pinchos niet ontbreken en staan al op de bar klaar om opgegeten te worden. Je kunt zelf aanwijzen welke je wilt proeven. Ze komen ook nog langs de tafels met de warme pinchos en tapas. Voor de vlees,- en visliefhebbers is er een ruime keuze, als je vegetarisch of vegan bent dan is de keuze wat beperkter.

De restaurants hebben verschillende verdiepingen. Ga je voor de pinchos dan blijf je op de begane grond, maar wil je de Baskische gerechten van het menu proberen dan ga je naar de bovenverdieping. Ze hebben een uitgebreid menu met verschillende gerechten zoals de bacalao pil pil, oesters, mosselen, biefstuk en andere verschillende vleesgerechten.
Orio en Sagardi zijn populair onder de toeristen, dus het is aan te raden om te reserveren als je hier wilt gaan eten.

Adres:
Sagardi Carrer de Sant Vicent Màrtir 6
Orio Carrer de Sant Vicent Màrtir 23
Website:
gruposagardi.com

Wat zijn pinchos?

Een pincho of pintxo is een klein belegd broodje, je kunt ook wel zeggen een tapa op een sneetje stokbrood. Het stukje brood kan met heel veel verschillende dingen belegd worden. Heel simpel met een stukje serranoham of manchegokaas, maar ook uitgebreid met een gamba met een lekker sausje, krabsalade, gefrituurde vis, chorizo of een ander stukje vlees tot gegrilde groenten en croquetas. Alles wat je kunt bedenken kan op het sneetje stokbrood en daar gaat dan vervolgens een prikker (pincho=prikker) in.

De pinchos staan meestal op de bar, zodat je ziet wat ze allemaal hebben. Vaak gaan ze ook nog rond met schalen waar de warme pinchos op liggen. De prikkers die ze in het broodje steken moet je bewaren, want als je klaar bent met eten dan reken je af door te laten zien hoeveel stokjes je hebt.
Het is heel leuk om een keer pinchos te gaan eten, omdat je op deze manier veel verschillende hapjes kunt proeven.

Het komt oorspronkelijk uit het Noorden van Spanje, maar ook in Valencia heb je de beste pinchorestaurants.