Strand Valencia La Patacona

Strand La Patacona

Dit strand met gezellige boulevard ligt achter de pier in het verlengde van het strand La Malvarrosa. Vanuit het centrum gezien ligt La Patacona het verste weg. Het is hier rustiger dan op de populaire stranden Las Arenas en La Malvarrosa. Dit wordt gezien als het lokale strand, want hier kom je voornamelijk de Valencianen tegen.

Alboraya

Als er wordt gesproken over de stranden van Valencia wordt La Patacona ook genoemd. Het klopt eigenlijk niet, want officieel valt het strand onder de gemeente Alboraya. Dit dorpje grenst aan de noordkant van Valencia en hier komt het typische Valenciaanse drankje horchata vandaan. De stranden lopen in elkaar over en daardoor wordt het toch het strand van Valencia genoemd.

Chiringuitos

Het strand van La Patacona heeft een gezellige boulevard met restaurants om wat te eten en drinken. Tijdens het hoogseizoen kun je ook op het strand bij een van de sfeervolle chiringuitos terecht voor een drankje en om een strandbed met parasol te huren.
Lekker met je voeten in het zand, cocktail erbij, muziek op de achtergrond en genieten van een heerlijke zomerdag. Een dagje bij de chiringuito en je krijgt het ultieme vakantiegevoel.
Chiriguito El Ocho is een van de favoriete hotspots op het strand. Je kunt hier iets drinken en zelfs tot na zonsondergang blijven hangen. In de avond is er regelmatig live muziek en worden er gezellige feesten gegeven.

Eten en drinken

Trek gekregen in iets lekkers na een paar uurtjes zonnen op het strand? Bestel dan een heerlijke lunch, koffie of een lekker taartje bij La Mas Bonita. Een gezellige plek met aan de voorkant een terras met uitzicht op zee en aan de achterkant een sfeervolle binnentuin.

Aan het begin van de boulevard zit het knusse en restaurant La Girafe. Een leuke plek met een uitgebreide kaart en veel vegetarische en vegan opties. Ook een aanrader om naartoe te gaan met kinderen, want ze hebben namelijk heerlijke pannenkoeken op het menu staan. Geniet van al het lekkers in de sfeervolle binnentuin of aan de voorkant op het terras met een geweldig uitzicht op het strand, palmbomen en de zee.