Strand Valencia La Malvarrosa

La Malvarrosa

Het strand las Arenas loopt door in het strand La Malvarrosa. Het strand is vernoemd naar de wijk die erachter ligt. Dit strand loopt vanaf het hotel Las Arena tot de pier bij Alboraya waar het strand van La Patacona begint. Het is een breed zandstrand van bijna een kilometer lang.

Beachvolleybal

Dit strand staat voornamelijk bekend om het beachvolleybal. Er hangen veel volleybalnetten en door de weeks wordt er getraind en in het weekend worden er tournooien gehouden. Leuk om een keertje te gaan kijken. Er hangt altijd een gezellig en ontspannen sfeertje en je kunt iets te drinken en eten bestellen bij de beachbar.

Strandbedjes en parasol

Op het strand van Malvarossa kun je in het hoogseizoen strandbedjes en een parasol huren. Hier staan net als bij het strand van Las Arenas verschillende blauw met witgestreepte huisjes waar je iets te drinken en een snack kunt bestellen om mee te nemen.

Paella,- en visrestaurants

Op de lange en uitgestrekte boulevard zijn verschillende paella,- en visrestaurants. Vooral in het weekend is het hier gezellig druk met mensen die komen eten en lekker op het terras willen genieten van het zonnetje en het mooie uitzicht op zee.

Hotspots

Aan de straat net achter de boulevard vind je nog wat leuke hotspots. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij La Fabrica de Hielo. Een oude ijsfabriek die omgetoverd is tot culturele plek waar je iets kunt eten, een drankje kunt doen en waar vaak live-music is.

Bestel een heerlijk koud drankje en neem  plaats op het zonnige terras van Mercabanyal. Een openlucht foodcourt met verschillende food stands waar je kunt bestellen waar je trek in hebt. Denk aan heerlijke pinchos, pizza’s, tapas, croquetas, burgers en Thaise gerechten. Ze hebben een groot terras waar je lekker in het zonnetje kunt bijkomen van je stranddagje. Het ligt ook net iets achter de boulevard in de wijk El Cabanyal.