El Carmen

Oudste wijk van Valencia

De wijk El Carmen is de oudste en een van de authentiekste wijken van Valencia. De wijk El Carmen valt onder het district ´Ciutat Vella´. Ciutat Vella is het historisch centrum van Valencia. Hier vind je dan ook de oudste straten en gebouwen van Valencia, waardoor je veel over de historie en het ontstaan van de stad te weten kan komen.

De wijk El Carmen heeft net als vele andere wijken in Valencia een rijke historie. Het is een wijk die vele transformaties heeft doorgemaakt doordat er in het verleden verschillende overheersers zijn geweest. Zo zijn onder anderen verschillende stadsmuren de overblijfselen uit de tijd van de romeinen en moren, daarnaast zijn er door de christenen de prachtige kerken en het kloosters gebouwd en natuurlijk de stadspoorten Torres del Quarts en Torres de Serranos.

Doolhof van straten

El Carmen is ook één van de charmantste en gezelligste wijken van Valencia vanwege de smalle kronkelstraatjes, de balkonnetjes die aan de onderkant betegeld zijn met mozaïek en de planten die over de reling hangen. Doordat het een wirwar van smalle straten is lijkt het wel alsof je in een doolhof terecht bent gekomen en kom je telkens weer op verborgen pleintje uit met leuke tapas restaurantjes en barretjes.

Eten en drinken

Overdag is het vrij rustig in de wijk en kun je lekker rondwandelen. Loop langs de prachtige gebouwen, bewonder de streetart en bestel een dagmenu bij een leuk tapasbarretje. In de avond komt het helemaal tot leven en kun je dineren bij één van de vele gezellige restaurantjes of barretjes waar je lekker een drankje kan drinken en tot in de late uurtjes op stap kan gaan.

Streetart 

El Carmen staat ook bekend om de streetart die je overal tegenkomt. Loop door de smalle straatjes en op verschillende plekken zie je de mooiste kunstwerken op de muur gespoten met graffiti.