Leukste plekken voor een drankje in El Cabanyal

bar la paca cabanyal fietstour valencia

Leukste barretjes om wat te drinken in de Cabanyal


De Cabanyal is de oude visserswijk die steeds bekender aan het worden is. Dat is ook niet gek, want hij ligt naast het strand en er komen steeds meer leuke hotspots bij. Het is een leuke combinatie van het authentieke Spaanse, het culturele en alternatieve en de modernere hotspots.

Ervaar de sfeer van de Cabanyal door naar één van de onderstaande plekjes te gaan. Wij hebben een aantal leuke barretjes in de Cabanyal onder elkaar gezet, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Bar La Paca
In de wijk El Cabanyal vind je het gezellige alternatieve barretje La Paca. Van binnen gezellig en knus, maar je kunt ook buiten op het terras gaan zitten. Je kijkt je ogen uit, want er is altijd wel bedrijvigheid in de straat. Bestel een lekker drankje en proef de huisgemaakte tortilla de patatas die ze in verschillende smaken hebben.Vaak krijg je ook nog een gratis tapa bij je drankje.

Adres: Carrer del Rosari 30

El Ultramarinos
Een sfeervolle Spaanse bar waar je gezellig iets kunt gaan drinken. Ze hebben verschillende regionale wijnen waar je uit kunt kiezen. Bestel er een lekker kaasplankje bij en je kunt hier prima een avondje borrelen.

Adres: Carrer de l’Església del Rosari 9

El viento bar
Tegenover El Ultramarinos zit de sfeervolle bar El Viento. Een populaire plek onder de locals. Je kunt hier wat drinken en daar een tapa bij bestellen. Er hangt een ongedwongen sfeer en het personeel is vriendelijk. Vaak is er in de avond live music.

Adres: Carrer de l’Església del Rosari 8

Lindala restobar
Een modern en relax plekje in het hart van de Cabanyal. Het is onderdeel van het boutique hotel. Ze hebben een restaurant en aan de achterkant een grote binnenplaats waar ze een prachtig terras hebben gemaakt. Een prima plek om wat te gaan drinken en ze hebben ook een uitgebreide menukaart mocht je nog iets willen eten.

Adres: Carrer d’Ernest Anastasio 46

La Peseta
Deze bar ligt eigenlijk niet in de wijk El Cabanyal, maar ligt er wel vlakbij. We vinden het de moeite waard om deze toch even in het rijtje te zetten. Deze authentieke bodega/bar ligt tegenover de gerenoveerde mercado del Grao. Van binnen ziet het er gezellig uit en je kunt zowel aan de bar of aan een tafeltje zitten.. Ze staan bekend om de huisgemaakte vermut en de tortilla de patatas. Volgens de locals kun je hier namelijk de beste tortilla eten. Ga gezellig langs en test het zelf!

Adres: Carrer del Crist del Grau 16

Geef een reactie