De top 5 leukste ontbijttentjes van de wijk Ruzafa Valencia

ontbijt ruzafa

Hotspots om te ontbijten in Ruzafa

Wat zo fijn is aan vakantie vieren, is dat je heerlijk de tijd hebt om uitgebreid te gaan ontbijten. Lekker op je gemak je koffie drinken, een ontbijtje bestellen en bekijken wat je die dag wilt gaan doen. Ga je lekker naar het strand, slenteren door de stad of mee met een gezellige fietstour door Valencia? Genoeg tijd om over na te denken.

Nu nog op zoek naar een leuke ontbijtplek. De wijk Ruzafa staat bekend om de leuke ontbijttentjes en daarom hebben we voor jou de lekkerste en leukste ontbijtplekken van Ruzafa op een rijtje gezet.

Bluebell Coffee co.

Een gezellig ontbijtzaakje met een knusse binnentuin waar je kunt genieten van een lekker en gezond ontbijtje. Ze hebben heerlijke kaffir pancakes, wafels, toast met avocado, gepocheerd ei of gerookte zalm of granola met fruit.

Ben je een koffieliefhebber? Bestel hier dan een lekker bakje koffie. Bij Bluebell Coffee hebben ze een eigen duurzaam koffiebonenmerk. De bonen branden ze zelf en daarvan maken ze de lekkerste koffie.

Het is een absolute aanrader om in het weekend te gaan brunchen bij Bluebell Coffee. Ze hebben namelijk een heerlijk uitgebreid brunchmenu! 

Adres: Carrer de Buenos Aires 3
Website: bluebellcoffeeco.com
Openingstijden: Elke dag vanaf 9.00u

pannenkoek bluebell

Dulce de leche Ruzafa

Deze plek kan absoluut niet ontbreken in de top 5 van leukste ontbijtplekjes in Ruzafa. Het bekendste ontbijtzaakje van Ruzafa en de kans is groot dat je de naam al vaker voorbij hebt zien komen. 

Wanneer je Dulce de Leche binnenloopt dan lonken de mooi versierde taartjes en andere zoetigheden al naar je vanuit de vitrine.
Het ziet er allemaal even lekker en feestelijk uit. Een overvloed aan taartjes, allerlei soorten cheesecake, muffins, brownies met dulce de leche vulling en nog veel meer heerlijkheden. Je kunt hier eigenlijk niet weggaan zonder daar iets van te hebben geproefd.

Ben je niet zo’n zoetekauw dan kun je ook gewoon een ander ontbijtje bestellen. Ze hebben tostadas met tomaat, belegde broodjes, maar ook bagels met ei en avocado en croissants. Bestel er een heerlijke vers sapje bij en je kunt weer vooruit!

Dulce de Leche is ontzettend populair en er zijn inmiddels verschillende locaties bijgekomen. Je kunt een kijkje nemen op de website voor de andere locaties.

Adres: Carrer del Pintor Gisbert 2
Website: pasteleriadulcedeleche.com
Openingstijden: Elke dag vanaf  9.00u

Artysana

Voor een gezond en lekker ontbijt ga je naar café Artysana. Een gezellige en creatieve hotspot met een patio waar kunt gaan zitten als de zon schijnt.

Ze serveren heerlijke ontbijtjes met verse en gezonde producten. Je kunt kiezen uit lekkere belegde tostadas, bagels of broodjes. Het grootste gedeelte van de gerechten die ze op de kaart hebben staan zijn vegetarisch of vegan.

Ze staan ook bekend om hun heerlijke brunch,- en dagmenu. Je hebt ruime keuze uit verschillende gerechten. Kijk op onze site voor nog meer leuke plekken voor een lekker en goedkoop dagmenu.

Wil je ontbijten in de buurt van het strand? Dan kun je terecht bij de nieuwe vestiging van Artysana in de wijk El Cabanyal op Carrer de la Reina 56.

Adres: Carrer de Dénia 49
Website: cafeartysana.com
Openingstijden: Ma t/m vrij om 8.30u, za & zo om 9.30u

artysana

Kea

Dit gezellige restaurant Kea ligt in het hartje van Ruzafa. Het is Spaans georiënteerd dus verwacht hier geen uitgebreide ontbijtkaart. Bestel hier een lekker ontbijtmenu. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende combinaties. Een tostada met koffie of thee, een verse jus erbij of een croissantje neem een pannenkoek of wafel met ei en bacon.

Wil je voor de absolute topper gaan? Bestel dan de brunch XXL! Je krijgt dan een thee of koffie, een vers sapje en een combinatie van zoete en hartige hapjes voor maar €12,-.

Het restaurant Kea valt onder grupoKea en heeft nog een ander gezellig restaurant in Ruzafa waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen of dineren. Je hebt hier ruime keuze uit verschillende goed belegde broodjes. Het restaurant heet Varqués en zit op Carrer Cura Femenia 15.

Adres: Carrer de Cadis 70
Website: grupokea.es
Openingstijden: Iedere dag vanaf 9.30u

Blackbird

Een heerlijke ontbijtplek om je dag goed te beginnen. Geniet in dit hippe en knusse zaakje van een lekker ontbijt.

Je kunt kiezen uit heerlijk rijkbelegde broodjes met een bakkie koffie erbij. Ze hebben allerlei soorten tostadas, donuts en veel vegan producten. Elke ochtend staan er weer versgebakken taartjes, cakes en cinnamon rolls op de toonbank.

Het is een leuke plek aan een gezellige en levendige straat. Om de hoek zit Mercado Ruzafa, de lokale vershal van de wijk. Leuk om daar na het ontbijt eens een kijkje te nemen!

Adres: Carrer de la Reina Na Maria 7
Tel nummer: +34 960 05 10 90
Openingstijden: Vanaf 9.00u. Elke dag geopend behalve op dinsdag.

Geef een reactie