Restaurant El Kabanyal

foto kabanyal restaurante

Restaurant el Kabanyal

Dit is één van de nieuwste aanwinsten van de wijk el Cabanyal-Canyamelar. El Cabanyal is een voormalig vissersdorpje en is een wijk in Valencia die steeds populairder begint te worden. Het restaurant Kabanyal is vernoemd naar deze prachtige oude visserswijk.

Het restaurant ligt op een bijzondere locatie aan een gezellig pleintje naast een fontein en tegenover de haven van Valencia. Er zijn 2 prachtige grote terrassen onder een enorme ficus boom en omdat het vlak bij zee is, is er altijd een lekker zeebriesje.

Wat het restaurant Kabanyal zo bijzonder maakt, is dat er verschillende gerechten op de kaart staan met typische recepten van de wijk Cabanyal-Canyamelar die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Proef de Titania, Magro con tomate en Sepia con mahonesa. Allemaal heerlijke gerechtjes om te proberen en hun oorsprong hebben in de Cabanyal.

Daarnaast is de kaart aangevuld met allerlei lekkere traditionele Spaanse (tapas)gerechten. Je zult kennis maken met de echte Spaanse gastronomie. Zo bestel je bijvoorbeeld de tortitas de camarones uit Cadiz of Torrezno de Soria, maar ook de klassieke patatas bravas die ze in een nieuw jasje hebben gestoken.

Naast lekker eten kun je hier ook heerlijke drankjes bestellen. Een lekker koud biertje of ga je toch voor een Vermut Vittore, een vermut uit de regio Valencia. Ook hebben ze een uitgebreide wijnkaart en zelfs een wijn genaamd Kabanyal uit eigen bodega.

Restaurant Kabanyal is een absolute aanrader om na een dagje strand of een fietstocht door de visserswijk el Cabanyal eens gezellig aan te schuiven en de echte keuken van de wijk te ontdekken.

Adres
Plaza de la Setmana Santa Marinera 1
Dinsdag – vrijdag 13:00h. – 00:00h.
Zaterdag en zondag 10:00h. – 00:00h.

 

Geef een reactie