Evenementen maart en april

Wat is er allemaal te doen in maart en april in Valencia

Met de lente voor de deur is het evenementenseizoen aangebroken. De aftrap is geweest met het grootste volksfeest van Spanje Las Fallas. Maar je hoeft niet lang meer te wachten op het volgende event.
Lees hieronder wat er de komende tijd allemaal te doen is in Valencia. Tijdens de fietstours geven wij ook altijd tips over de evenementen die op dat moment gehouden worden.

 

15 maart – 19 maart
Las Fallas

Laatste dagen van las Fallas
De laatste dagen van las Fallas zijn aangebroken. De optochten van de ofrenda (bloemenoffer) zijn nog bezig, de falleras brengen de bloemen naar de heilige maagd op plaza de la Virgen. Daar wordt de houten pop met grote mantel aangekleed met duizenden bloemen.

Je hebt nog 2 dagen om de mascleta bij te wonen en de prachtige fallapoppen te bekijken die door heel de stad staan, want op 19 maart zullen alle poppen tijdens la crema verbrand worden en is dat het het einde van las Fallas.

Maar niet getreurd, het volgende event staat alweer voor de deur, namelijk de Semana Santa. De heilige week voor Pasen.

22 maart – 31 maart
Semana Santa

De heilge week voor Pasen. Geen eieren die verstopt worden door de paashaas, maar optochten met grote heilge beelden die door de straten gedragen worden. Een heel spektakel in Spanje, vooral in Andalucia. Maar ook in Valencia wordt in de visserswijk, El Cabanyal, Semana Santa nog uitgebreid gevierd.

2 april – 8 april

Festiviteiten rondom San Vicente Ferrer

San Vicente Ferrer is de beschermheilige van de stad Valencia. Deze dagen staan in het teken van de heilige San Vicente Ferrer. Tijdens deze dagen worden er verschillende processies gehouden door de stad.

4 – 8 april
Feria del vino Mostra proava

Eén van de eerste evenementen van het seizoen en dan heb je meteen ook wel een hele leuke te pakken, namelijk het wijnfestival. Het grootste gastronomische evenement van de regio. Elk jaar kun je op dit festival genieten van de lekkerste wijnen, biertjes en typische producten uit de regio Valencia. De locatie is top, want het is buiten in het Turiapark. Super gezellig om hier een middag/ avond door te brengen met een heerlijk drankje in je hand.

25 april – 5 mei
Feria de libros

Een combinatie van een markt en festival voor wie van lezen en boeken houdt. Je kunt lekker rondsnuffelen tussen de boeken, er worden lezingen gehouden ( in het Spaans), maar ook workshops en zijn er verschillende optredens. Het boekenfestival is in de openlucht op een prachtige plek namelijk in de koninklijke tuinen ( los jardines del real).

26 april- 5 mei
La Feria de Andaluza Valencia

Oeh ja van dit festival gaat mijn hartje sneller kloppen. Andalusia komt tot leven in Valencia. Je waant je namelijk helemaal in de zuid Spaanse sferen tijdens dit festival. Flamencodans, zang, prachtige jurken, de fijne vibe, de feria, cartojal, de typische Andalusische gastronomie en gezelligheid. Jep, de ingrediënten voor een heel leuk feestje.