Winkelen in Valencia

Winkelen in Valencia

Ben je in Valencia en wil je weten waar je het leukste kan winkelen, lees dan vooral even verder. In Valencia kun je namelijk heerlijk shoppen. Er zijn ontzettend veel winkels, van kleine boetiekjes tot grote winkelcentra en een lange winkelstraat met de leukste Spaanse merkjes.

Dus ben je op zoek naar een typisch Spaans kledingwinkeltje, vintagestores, de Berskha of de Sephora dan is Valencia de perfecte stad om helemaal los te kunnen gaan. Tijdens de fietstour komen we ook langs verschillende leuke plekken waar je eventueel nog terug kan gaan om te gaan shoppen.

Winkelen in de grote winkelstraat van Valencia: Calle de Colon


Calle de Colon is de grootste winkelstraat van Valencia. Je vindt hier de grotere merken zoals:


✶ Zara(home) ✶ Bershka ✶ Stradivarius ✶ H&M ✶ Mango ✶ Massimo Dutti ✶ Parfois ✶ Lefties ✶ Dr Martens ✶ Brandy Melville ✶ Mediamarkt ✶ Primark ✶ Oysho ✶ Springfield ✶ Intimissimi ✶ Ulanka ✶ Calzedonia

Maar ook het grootste en bekendste warenhuis van Spanje zit hier, El Corte Ingles. El Corte Ingles is een beetje te vergelijken met de Bijenkorf in Nederland. Een groot warenhuis met kleding van verschillende merken, een grote boekhandel, parfums, cosmetica (Sephora) en nog veel meer. Heel leuk om een keertje binnen te lopen. Deze winkel zit overigens ook op andere locaties in Valencia.

In de winkelstraat Calle de Colon zitten naast kledingwinkels ook verschillende cosmetica winkels, zoals Lush, KIKO, Yves Rocher, Primor en Rituals. Ook zijn er verschillende sportzaken waar je de leukste sneakers kunt kopen zoals New Balance, Snipes en Sketchers.

Zijstraten van winkelstraat Calle de Colon
Vergeet vooral niet om de zijstraten van Calle de Colon in te duiken. Daar vind je nog heel veel andere leuke winkels waar je lekker kunt gaan shoppen.

Sla deze straat vooral op: Calle Don Juan de Austria daar zit namelijk een van de grootste Zara ´s  van Spanje. Ook de toffe schoenenwinkel Ulanka zit in die straat, de Mango Teen en niet te vergeten de Sephora en KIKO.

Hoe kom ik bij de winkelstraat Calle de Colon en Calle Don Juan de Austria?
Om bij deze winkelstraat te komen kan je het beste uitstappen bij Metrohalte COLON of metrohalte XATIVA

Winkelen bij de leuke boetiekjes en winkels rondom Mercado de Colon


Om de hoek van de winkelstraat Calle Colon zit de overdekte markthal Mercado de Colon. Een oude markthal die is omgetoverd tot een foodhal met verschillende restaurantjes en met een groot terras waar je heerlijk in de zon een drankje kunt drinken.

Rondom de markthal zitten veel leuke winkels, voornamelijk boetiekjes met leuke Spaanse merken. Ga vooral eens langs bij ✶ Ese o Ese ✶ Brownie ✶ Noon ✶Cos ✶ El Mundo a Reves. Hele leuke en toffe winkels waar je superleuke kleding hebt, maar ook schoenen, sieraden en andere accessoires.

Straat: Calle de Jorge Juan

Hoe kom bij de leuke boetiekjes rondom Mercado de Colon?
Om bij deze winkelstraat te komen kan je het beste uitstappen bij Metrohalte COLON.
Vanuit het historisch centrum loop je in 15 minuten naar Mercado de Colon en de winkels.

Winkelen in de wijken Ruzafa en El Carmen

Ruzafa is één van de hipste wijken van Valencia met al zijn leuke restaurantjes, hippe hotspots en leuke conceptstores en vintage winkels.

Vintage stores in Ruzafa
✶ Reborn vintage atelier
✶ Trinity Vintage
✶ Reborn Vintage Boutique – Cadiz
✶ Flamingo Vintage kilo
✶ Madam Mim

Leuke Conceptstores en boetiekjes in Ruzafa

✶ Flor de Luna
Voor de mooiste droogboeketten en andere leuke accessoires voor in huis ga je naar Flor de Luna. Alles met een persoonlijke touch en ook kleinere boeketjes en andere leuke dingen om als souvenirtje mee te nemen naar huis.

✶ Musgo Bazar
Een geweldige winkel met allemaal leuke hebbedingetjes in een prachtig pand. Voor de leukste kadootjes en not the usual souveniers ga je hier naartoe. De winkel zit naast een van de lekkerste koffiebarretjes van Valencia, Bluebell Coffee. 

✶ Gnomo
Voor de leukste souveniers zoals waaiers met leuke teksten, mooie koffiemokken en  Valenciaanse posters en kaarten.

Hoe kom ik bij de winkels in Ruzafa?
Vanuit het centrum loop je in 20 minuten naar de wijk Ruzafa. Met de fiets is het ook makkelijk te bereiken of je kunt de metro pakken bij opstaphalte ALACANT en uitstappen bij halte RUSSAFA

El Carmen


Leuke winkels in El Carmen
El Carmen is een hele leuke en gezellige wijk om lekker doorheen te wandelen. Gezellige smalle straatjes met veel streetart en veel leuke pleintjes met overal terrassen.
Naast dat je hier lekker rond kunt wandelen zitten hier ook leuke kleine winkeltjes.

✶ La Postalero
Voor de mooiste (ansicht)kaarten en niet de 13 in een dozijn souveniersrommeltjes.

✶ Abanicos Vibenca
Een klein winkeltje waar ze de mooiste waaiers van Valencia verkopen, authentieker kun je ze niet krijgen en perfect om te hebben tijdens de warmere dagen.

✶ Al Vent
Als je van sieraden houdt dan moet je hier zeker even binnenkijken. Het is een winkel met alleen maar leuke sieraden en andere accessoires.

✶ Mandala
Dit sieradenwinkeltje zit naar Al Vent. Ook hier hebben ze de mooiste sieraden en accessoires.

✶ Simple
Achter de kathedraal zit dit leuke kleine winkeltje met allerlei niet typische souvenirs en andere leuke spullen voor in huis.

✶ Trilles
Een winkel vlakbij de centrale markthal met alleen maar spulletje die gemaakt zijn van riet- Rotan. Ze hebben hele mooie manden, hoeden maar ook meubels en andere leuke dingen voor in huis.

✶ Cesteria El Globo
Ook hier hebben ze mooie manden en is bijna alles van riet of hout gemaakt. Ook voor leuke kadootjes voor kinderen kun je hier terecht.

Leuke winkelstraat in El Carmen met kleine boetiekjes:
Calle Trench; Een gezellig straatje tussen de Mercado Central en Plaza de la Reina en vanuit daar kom je ook bij Plaza Redonda, leuk om even rond te kijken.

Vintagewinkels in El Carmen
✶ CLOT Vintage
✶ Santo Spirito Vintage
✶ SOHO del Carmen
✶ Studio Vintage

Hoe kom ik bij de winkels in El Carmen?
El Carmen ligt in het historisch centrum, Als je iets buiten het centrum verblijft kan je met de metro gaan en uitstappen bij halte XATIVA of COLON. Ga je met de bus dan stap je uit bij Plaza del Ayuntamiento. Vanuit daar loop je gelijk het historisch centrum in.

De grote winkelcentra van Valencia

Centro Comercial Saler
Vlakbij de stad van de kunst en de wetenschappen ligt het grote winkelcentrum El Saler. Sinds een aantal jaar helemaal vernieuwd en je vindt daar de leukste winkels bij elkaar.
Het zijn voornamelijk de grotere winkelketens zoals:  ✶ H&M ✶ Pull&Bear ✶ Parfois ✶ Zara, ✶ Mango ✶ Foot Locker ✶ Rituals ✶ Sfera ✶ C&A ✶ Kiabi en nog veel meer andere winkels.

Mocht je nog wat willen eten dan kan dat daar uiteraard ook gewoon. Er zitten voornamelijk grotere ketens zoals Fosters Hollywood, La Tagliatella, KFC, Mc Donalds, Muede la pasta.

Ook is er een hele grote Carrefour in het winkelcentrum.

Centro Comercial En Aqua
Vlakbij Centro Comercial Saler tegenover de stad van de kunst en de wetenschappen is nog een ander groot winkelcentrum, namelijk En Aqua. Als je vanuit het park naar het strand fietst dan kom je er langs.
Ook hier zitten voornamelijk de grotere winkelketens; ✶ Zara ✶ Mango ✶ Stradivarius ✶ Primor ✶ Oysho ✶ Brownie ✶ Women Secret ✶ Bimba y Lola ✶ Druni

Er is ook een bioscoop en er zijn 2 etages met restaurants (ook voornamelijk de grotere restaurantketens)

Tegenover Centro Comercial En Aqua zit een hele grote Corte Ingles.

Hoe kom ik bij winkelcentrum En Aqua en El Saler?
Vanuit het centrum kan je met de metro vlakbij Centro Comercial El Saler komen. Je stapt op bij Metro halte ALACANT en je stapt uit bij CIUTAT ARTS i CIENCIES – JUSTICIA
Om bij En Aqua te komen kan je bij dezelfde halte uitstappen en steek je de grote brug over.

Je kunt ook met de bus vanuit het centrum bij de winkelcentra komen met lijn 19.

Openingstijden

De grote winkelketens zijn geopend vanaf 10u tot 21.30- 22u.
Deze sluiten ook niet tussen de middag.

Kleine winkels en boetiekjes openen vaak om 10u – 14u en van 16 – 21u
Deze zijn vaak op zondag gesloten.

Koopzondag en feestdagen (Festivos)
In Valencia zijn de winkels niet altijd op zondag geopend.
Vanaf eind juni tot eind december zijn de meeste winkels op zondag geopend met wat uitzonderingen. Vaak zijn de winkels tijdens feestdagen gesloten, maar ook hier zijn weer uitzonderingen.

Wil je zeker of de winkels geopend zijn op zondag of de feestdag wanneer jij in Valencia bent, ga dan even naar Google maps en typ een willekeurige winkel in (bv. Zara) en klik op het icoontje en dan zie je de openingstijden staan.

Have fun!